Op een zomerse dag reden we richting Nuenen om te gaan lunchen bij restaurant De Lindehof van chef en eigenaar Soenil Bahadoer. We waren daar te gast.
Restaurant De Lindehof heeft in 2015 zijn 2deMichelin ster behaald en het restaurant heeft vorig jaar een totale make-over gekregen.
Chef Soenil volgen we al lang en zo is hij onlangs lid geworden van de NorthSeaChefs Nederland. Deze vereninging komt van de NorthSeaChefs van België die in 2011 is opgericht door Filip Claeys (De Jonkman** – Brugge).
De bedoeling is om minder bekende vissoorten te promoten. Er zijn nog zoveel lekkere vissoorten die ontdekt moet worden en dat gaan de 15 NorthSeaChef in Nederland verzorgen.
We werden goed ontvangen door sommelier Edgaras en we kregen een mooie tafel aan de raam. Perfect voor de foto’s en we konden heel het restaraurant zien. Beste plek van het restaurant 😉
Starten deden we in style, champagne van Perrier-Jouet Blason Rosé. Top fles!
Hier bij De Lindehof start je altijd eerst met een hele reeks amuses. Geweldig is dit!
Een krokant van gamba en doperwt met een espuma van rode curry
Phulauri van doperwt
Tzatziki enveloppe met komkommer
Aardbei gemarineerd in gingerale met longpepper
Brioche van curry met kerrie emulsie en salsa van aardappel massala
Bonbon Bloody Mary met espuma van bleekselderij
Krabsalade met limoen en krokant van sambal
Kokosnoot met Thaise curry, kousenband en kokos crunch
Pulpo met gel van sudashi, teriyaki, soya-yuzu marshmallow en sesam vinaigrette
De amuses waren één voor één smaakbommen. Top!
Het voorgerecht werd in drie vormen geserveerd.
Hamachi– koude en warme bereiding:
Dun gesneden hamachi met ingelegde gember, gel van myoga, multigranen, lotuswortel en zeekraal, kimchi van knolselderij, Oost-Indische kers
Kaviaar:
Knolselderij met kaviaar en saké
Sommelier Edgaras suggereerde voor een spaanse witte wijn bij het voorgerecht: Inazio Urruzola Txakolina 2018
Voor het tweede gerecht zorgde de chef voor een live aan tafel bereiding.
Zeeduivel:
Op de graat gebakken zeeduivel gelakt met char sui, sorbet gebrande tomaat, crème van groene tomaat, kroketje van bakkelljauw en een citrus beurre blanc.
Hij ging verder met een topwijn van Zuid-Afrika: Swartland Viognier 2014 #YE
Het volgend gerecht is een mooi stukje Heilbot:
Op lage temperatuur gegaarde heilbot met croûte van tandoorispecerijen, chutney en krokant van okra, crème van aubergine, lamsoor, granaatappel, gestoofde varkenswang en saus van Surinaamse ketjap en ponzu
Hierbij ging Edgaras een meer uitdagende weg op: Alea Rosa Vino Rosato 2018
Als hoofdgercht ging de chef voor de Hoender:
Gebarbecuede hoender met Surinaams gemarineerde kippendijen, kai choi, pomtayer, alo takhari van doperwten, krokante kippenhuid, groene asperges, doperwten, tuinbonen en saus van Surinaamse pinda
Bij de hoender werd de Renosterbos Nebbiolo 2016geserveerd.
Als pré-dessert kregen we een stukje Watermeloen:
Gegrilde watermeloen met nage van aloë vera en lavendel, compte van venkel, honingmeloen met salie, geschaafde venkel, sorbet van venkel en witte druif en schuim van blanke sangria
Voor het pré-dessert gingen we verder naar Duitsland, een zéér mooie riesling uit de Mosel: Brauneberger Juffer Riesling Spatlese 2001
Als dessert presenteerde Bram zijn nieuwe creatie de Kers:
Mousse van kersen, zwarte kardemon, ijs van amandel, melkchocolade, cherry sour siroop
Als top afsluiter van de wijnen gingen we deze keer wat verder, een Argentijnse dessertwijn: Laborum El Porvenir Malbec Tardio 2016 Single Vineyard
Nog wat friandises bij de koffie
We hebben zo genoten van onze lunch bij De Lindehof. Door de verbouwing is het restaurant nog meer cosy geworden. De kookkunsten en de smaakcombinatie van Soenil is echt uniek in Nederland. Hier wordt er gespeeld met verschillende smaken en het komt altijd tot een topcombinatie. Sommelier Edgaras is echt een vaste waarde in de zaal. Zijn champagne en wijn keuze zijn ook altijd gedurfd en speels. Hier hebben we nieuwe topwijnen ontdekt, zeker de laatste dessertwijn. Die was echt top!
Nogmaals super bedankt aan chef Soenil, de Lindeboys en de Lindegirls voor de aangename middag en hopelijk tot snel!
#Foodspotted
Restaurant De Lindehof**
Beekstraat 1
5671 CS Nuenen, Nederland
https://restaurant-delindehof.com
Ohjah, vóór dat we weggingen wou sommelier Edgaras nog zijn favoriete vodka laten proeven. Hij is er echt zot van 😀
Absolut Elyx– Zweedse vodka
Cocktail gemaakt met citroen sap, soda en Abosolut Elyx, geserveerd in een koper uil glas 😀
Thanks for that Edgaras, this was amazing man. Let’s #YE😉
Voor ons nummer één van Nederland.
Bijzonder & bijzonder goed!
Cees & Claire vd Berg
Betuwe
Wat een verwennerij weer, toppie!
Pingback: restaurant-delindehof Foodspotted Passion for food & hospitality