Restaurant Hert – Turnhout

Samen met een goede foodie vriend gingen we lunchen in het nieuwe restaurant van Alex Verhoeven. 

De locatie van het nieuwe restaurant is echt top. Dé nieuwe hotspot van Turnhout zeg maar. 
Helemaal bovenaan in de Turnovatoren is restaurant Hert gevestigd. Lunchen/dineren op 72 meter hoogte maak je niet elke dag mee, alé wij toch niet. 

Parkeren kan je gemakkelijk doen in de ondergrondse parking van de Turnovatoren. 

De ingang was wel even zoeken maar eens gevonden, konden we de lift nemen richting de 18de verdieping waar onze lunch te wachten stond. 

Alex en Nathalie kennen we al van toen ze Fleur de Sel runde in Kasterlee. Naast restaurant Hert runt Alex ook het restaurant Seir in Kasterlee en de nieuwe brasserie De Koeiketel in Turnhout.

Het restaurant is heel ruim en is modern ingericht. We kregen jammer genoeg een kleine ronde tafel, maar wel een tafel aan de raam met het prachtige uitzicht over de Kempen. 

Op einde van het restaurant is er ook een mooie lounge waar je kan apertieven of voor de koffie met een pracht uitzicht.

Als aperitief kozen we beide voor de champagne, een blanc de blanc van Saint-Germain de Crayes. Hierbij een paar amuses op zeer hoog niveau!

Een lepeltje met gelakte paling, zuring en bloemkool

Een tartelet met grijze garnalen en dille

Brioche broodje met mangalia ham en parijse champignon

Vers gebakken brood en 2 soorten boter kwamen op tafel en hierbij een ‘gereedschapskistje’ waar de vorken, messen en lepels in zaten voor de hele lunch. Aangezien de tafel al niet groot is, werd het heel krap. 

We starten de lunch met wat luxe ingredienten. Franse coquille, ganzenlever, gefermenteerde ijspegel, hazelnoten, zeezout, takjes dille en aan tafel afgewerkt met een vinegrette van zuurkoololie

We gingen verder met nog meer luxe ingredienten. Een tartaar van langoustine, crème fraise van mierikswortel, bloemkool, krokantje en afgwerkt met een quenelle Belgian Royal Caviar. 

Het volgende gerecht was de rode mul met daaronder trompet de la mort en dotjes crème van wortel. De saus van beurre blanc met Royal Belgian caviar werd aan tafel gedresseerd. 

Toen was het tijd voor de ‘Chef’s bite’. Kalfszwezerik op een bedje van risotto van knolselderij. De kalfszwezerik was zeer krokant gebakken. 

Als hoofdgerecht was het de beurt aan een stukje filet pur die een perfecte cuisson had. Daarbij pastinaak en knolselder en afgewerkt met een groene olie.

Het dessert was een Franse klassieker, ‘Tarte Tatin’ ofwel een ‘appeltaart op z’n kop’ met daarbij vanille ijs, hazelnoot, een crème en olie van duindornbes. 

We hadden de eer om een tafel naast Roger Souvereyns te zitten die namiddag. Het was zeer leuk om meneer Souvereyns in het echt gezien te hebben. 

De lunch werd afgesloten met een koffie, wat mignardises en een babbel met de chef. 

We hebben genoten van de kookkunsten van chef Alex en zijn team. De bediening was ook zeer goed en heeft oog voor detail. 
Het niveau van restaurant Hert ligt zeer hoog en heeft heel veel potentiel. Tot de volgende keer.

#Foodspotted

Restaurant Hert
Turnovatoren 18
2300 Turnhout
https://hert.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.