Restaurant Meliefste – Wolphaartsdijk (NL)

Restaurant Meliefste, dit was de 4de keer voor ons in een tijdspanne van 4 -5 jaar. We komen hier dus ongeveer 1 keer per jaar. Elk jaar kijken we uit om richting zeeland te rijden, wel bepaald, Wolphaartsdijk. De rit richting zeeland is altijd super aangenaam. Ze hebben hier een bepaalde vibe die ons echt tot rust brengt ?

Deze keer waren we zéér benieuwd naar de vernieuwde keuken. De oude keuken is eruit en er werd een totaal nieuwe keuken geplaatst met verschillende eilandjes en grote ramen zodat iedereen in de keuken kan zien. 

Bij het aankomen is er al iets veranderd, er staan nu een poort voor de parking, we moesten eerst aanbellen voor dat we op de parking konden rijden. Dit voelt veiliger aan ? Zoals altijd werden we vriendelijk ontvangen door de gastvrouw Anushka. We kregen een ruime tafel aan het einde van het restaurant. 

Wat ons opviel was dat het hele team zo goed als helemaal veranderd was, we zagen geen enkele bekende gezichten. 

We starten met een glaasje champagne en een gin tonic. We hadden iets te vieren 😀

Vervolgens kozen we het 5 gangen menu. Laat het culinaire feest maar starten!

De amuses volgden op een mooi tempo:

Gebrand brood, brokkel XO


Luchtige ui

Tartelette, roggebrood, dorperwten

Kingfish, mierikswortel

Gerookte sprot

Eidooier, courgetti, mais

Brood en boter

Paling, appel, komkommer

Tartaar rund, koolrabi, jus Albufera

Tongschar, couscous, lamsoren

Zwezerik, knolselderij, kalfjus

Zeeuws lam, daslook, asperge

Aardbei, rabarber, vlierbloesem

Om het feest helemaal af te sluiten waren er nog de friandises, stuk voor stuk top! Wel mis ik nog altijd de churros die we helemaal in het begin kregen, die waren echt top. Hopelijk komen ze ooit nog terug ?

Zoals in het begin al aangegeven, het was ons 4de bezoek en het is elke keer beter en verfijnder. Het niveau hier is echt hoog en professioneel ondanks de jonge leeftijd van het ‘nieuwe’ team. 

Restaurant Meliefste staat met 17/20 punten in de GaultMillau maar ze hebben van Michelin nog geen ster gekregen, zéér vreemd, toch? Maar we zijn ervan overtuigd dat daar snel verandering gaat komen. De Michelin 2020 uitreiking voor Nederland gaat volgende week (13/01/2020) door in Amsterdam. Thijs en vrouwtje lief gaan zeker op het podium staan. Succes en tot snel!

#Foodspotted

Foodspotted score:
Food: 17/20
Service: 9/10

Restaurant Meliefste
Wolphaartsdijkseveer 1
4471 ND Wolphaartsdijk, Nederland
https://restaurantmeliefste.nl/nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.