Restaurant Boo Raan – Knokke

Gastredactie – #gaultmathias

Een vrijdagavond in Knokke na een lange werkweek. Zin in iets nieuws en niet te stijf. Al lang hadden we Thais restaurant Boo Raan (Thais voor ‘volgens traditie’) genoteerd. Tijd om het uit te testen dus.

De locatie aan Knokse politiekantoor is iets meer weg van drukke zeedijk en parking is er voldoende. Boo Raan is een zaak met een strak interieur, waar je de Thaise vrouwelijke koks kan horen kletteren met potten en pannen in een open keuken. Wij waren iets te vroeg en wachten op ons tafeltje voor twee met een perfecte Mai Tai, een oeramerikaanse klassieker met ananas, rum en cointreau.


We kiezen niet voor aangeraden ‘tasting’menu maar laten ons voor een eerste avond Thai gerechtjes aankiezen, zonder kokosmelk. Heerlijke garnalen in filodeeg, gegrilde kip en loempia vormen het voorgerecht. Absoluut nieuw voor ons maar overheerlijk is de Thaise ‘green sauce’: look, vissaus, koriander, chili, oestersaus in een heerlijke dip. Als hoofdgerecht kozen we voor gegrilde kip met ‘green sauce’ en witte rijst,  pad thai met garnalen (zoete toets en crunch van gehakte cashews) en biefstuk ‘Neu Yang’ : sjalot, koriander, tamarin en gegrilde biefstuk.

We drinken een lekkere Porcheria Veneto Rosso ‘Zio Porco’ met heerlijke rokerigheid en winderige toetsen, die perfect aansluit bij deze keuken. Voor een dessert is er geen plaats meer na deze geslaagde eerste kennismaking, maar we kijken al uit naar de volgende afspraakje!

#Gaultmathias

Restaurant Boo Raan
Edward Verheyestraat 17
8300 Knokke-Heist
https://www.booraan.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.