Dim Dining – Antwerpen

We waren te gast bij restaurant Dim Dining op een zaterdag middag. Het restaurant is super gezellig gelegen op de vrijdagmarkt in Antwerpen. 

Dim Dining is een moderne fine dining japans restaurant. We houden heel veel van japans eten en om eerlijk te zijn, restaurants met fine dining op z’n japans zijn er niet veel in Belgie. We waren super benieuwd hoe ze hier koken. 

Bij het binnenkomst werden we super ontvangen door Salima, de gastvrouw van het restaurant. We mochten plaats nemen in de lounge voor ons aperitief. In de lounge hebben we een mooi uitzicht op de vrijdagmarkt. 

Het interieur is modern en heel japans. De keuken is ook ingedeeld in twee gedeelte. Het eerste gedeelte is aan de ‘chefs table’, waar je de chef live ziet koken voor de koude bereidingen (heel typisch voor japanse restaurants) en daar achter bevindt zich de warme keuken.

Met een glas champagne van Bollinger mochten we de lunch beginnen. Bollinger is altijd goed om te starten 🙂

Als eerste amuse kregen we de Kabu raap afgewerkt met huisgemaakte tofu en as van prei

De tweede amuse was een japanse rijstpannekoek met wortel en garnaal

De laatste amuse was de Yaki gyoza met vulling van tonijn en rode biet. Apart nog een gefermenteerde yoghurt en korenbloem daarbij. 

We waren goed gestart!

Na de amuses kregen we elks een doekje om onze handen mee af te kuisen.

We mochten aan de ‘chefs table’ plaatsnemen. Hier is het zoals in een echt japans restaurant, aan de ‘bar’ worden de koude bereidingen gemaakt (sushi / sashimi / enz). We zaten op de eerste rij dus 😉

Een japans restaurant zonder sake is geen japans restaurant. Sommelier en mede eigenaar Jonas Kellens is een sake expert. Hij heeft zelfs een diploma van WSET voor Sake. 

Aangezien we enkel maar die commerciële sake kennen wilden we heel graag de echte sake proeven. In plaats van aangepaste wijnen kunnen we hier voor aangepaste sake krijgen. We waren benieuwd!

Chef Simon demonsteerde zijn snijkunsten live met het eerste gerecht. Sashimi van Hamachi met gekonfijte venkel en Mikan. 

De volgende live bereiding was de sushi nigiri van gebrande makreel met sjalot en zalm. 

Hier werken ze enkel met verse producten en dat konden we proeven aan de versheid van de vis. 

Na de koude bereidingen wordt er vanachter in de keuken voor ons gekookt door chef Simon van Dun en chef Yuki Kimura.

We kregen de kingprawn gegrild op de robata grill met citroengras, bloemkool en endame boontjes opgefrist met japanse zwarte rijstazijn en inheemse zuring.

Het volgende gerecht was een stukje Zeeuwse buikspek gelakeerd met dare miso, japanse versie van kimchi, wakame en amandelen.

Voor het hoofdgerecht werd de Barbier eend, daikon, shiitake en magnolia bloem geserveerd. De saus werd aan tafel afgewerkt.

Als dessert een bolletje met donkere chocolade, nasi peer geparfumeerd met houtskool sake en gepekelde rode shiso. 

Na de maaltijd is het tijd voor een theetje, zeker als je in een japans restaurant zit. 

Salima heeft twee soorten thee voorzien voor ons. Ze is verliefd op thee, hoe zij alles over thee aan het vertellen was, zie je en hoor je dat ze verliefd is op thee. Zoveel passie! Haar selectie van verschillende soorten thee zijn ook top.  

Er waren ook nog een paar friandises bij de thee

Praline gemaakt van shochu en mikken 

Taartje van Umeboshi, shio koji, sakura

Warm Madeleine opgevuld met Adzuki (roden bonen pasta)

Dim Dining is een restaurant met heel veel potentiel. Iedereen hier is zo gedreven met elks hun taken. Het team is ook nog heel jong, ze willen er hard voor gaan en voor ons was de lunch super geslaagd. De bediening was zeer open en warm. We hadden nieuwe smaken ontdekt en er ging zeker een nieuwe wereld voor ons open met de sake. De sake waren stuk voor stuk top. Een lunch of diner met aangepaste sake is zeker aan te raden. Er zijn niet veel restaurants in België met zo’n grote selectie van sake. 

#Foodspotted

Dim Dining 
Vrijdagmarkt 7
2000 Antwerpen
https://www.dimdining.be


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.