Restaurant Heritage – Gent

Restaurant Heritage in Gent volgen we van in het begin al. Het restaurant is nu juist een half jaar open en we mochten eens gaan proeven 🙂

Het restaurant bevindt zich in een klein straatje in de binnenstad van Gent. De chef is geen onbekende in de horecawereld. Sebastian Sandor, de voormalige chef van het 2 sterren restaurant de Pastorale in Reet.

Samen met zijn zakenpartner Fabio Cammalleri hebben ze restaurant Heritage opgericht. 
Het restaurant is gezellig ingericht met niet te veel tralala’s. Heel basic maar ook modern.


Aangezien de chef afkomstig is van duitsland, worden hier heel veel duitse wijn geserveerd. Meer bepaald van de moesel streek.

Als apertief kregen we een duitse sekt wijn uit de moesel. Ééntje van de wijngaard Kirsten. Deze sekt was echt super lekker.

Starten deden we met wat snacks van de chef. 
Botersla met boekweit, jalapeno en afgewerkt met mimolette kaas

Powershotje van erwten gazpacho, sla en munt.

Daarna zuurdesemdeeg pizza afgewerkt met gerookte ricotta, bonen en moerbei.

Mooie start, rijk aan vitamines 😊

Als voorgerecht starten we met een twee bereidingen van makreel. 
Gebrande en gepekelde makreel met daikon en lente ui. 

De vis was heel vers en de cuisson was perfect. Top om te starten.
De aangepaste wijn hierbij was een sauvignon van Hervé Villemade

Het tweede gerecht was een stukje op houtskool gegrilde dorade, groene asperge, dashi met citroentijm. Deze kwam dan ook met de gefrituurde rijstballen met citroentijm. 

De vis was weer perfect gebakken en rook ook super doordat deze op de houtskool is gebakken. De gefrituurde rijstballen waren voor ons een ontdekking, deze waren echt top. 
Hierbij een hongaarse witte wijn: Kristinus van 2018

Verder gingen we met een stukje broccoli, geglazuurd met dadelsiroop, gerookte sojasaus, hazelnoot en een salade van de broccolistam. 

Hierbij terug een duitse wijn. Deze keer een rode wijn van Schnaitmann-Steinwiege Lemberger

Als dessert kregen we een huisgemaakte brioche met ijs van boerderijcreme afgewerkt met warme rabarberragout en shiso.

Het dessert was ook een nieuwe ontdekking voor ons. Dit was fenomenaal!
Als laatste wijn gingen we terug naar de wijngaard van Kirsten. Deze keer een Riesling Feinherb 2016. Top wijntje.

Bij de koffie/thee kwamen er nog wat huisgemaakte versnaperingen. 

We hebben lekker en zéér licht gegeten. 
Restaurant Heritage is echt een aanrader voor mensen die graag vis en groeten eten. Hier serveren ze geen vlees. Voor ons moet het niet elke dag vlees zijn. Een stukje (of meerdere) vis kan ons perfect bekoren.

Wie voor een voordelige prijs het restaurant wil bezoeken moet snel zijn. Restaurant Heritage doet momenteel mee met het restaurantweek en deze loopt nog tot 6 juni 2019. Check it out 😉

Een klein weetje, doordat we de wijnen van de wijngaard Kirsten zo goed vonden, zijn we de week erna de wijngaard in de moesel gaan bezoek. Daar hadden we heel wat mogen proeven en hadden we natuurlijk enkele dozen meegenomen. Het was echt de moeite. Qua prijs-kwaliteit kunnen we de wijnen van Kirsten zeker aanraden.

#Foodspotted

Restaurant Heritage
Rodekoningstraat 12
9000 Gent 
www.heritage.gent


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.