Restaurant Kommilfoo* (revisited) – Antwerpen

Het was al jaar geleden dat we langs Kommilfoo zijn geweest. De vorige keer vonden we het wisselvallig maar ik wou ze nog een kans geven dus zijn we weer zoals vorig jaar voor ons 5de anniversary naar Kommilfoo gegaan.

Het weer was tegenover vorig jaar een stuk minder. Vorig jaar scheen de zon en dit jaar was het aan het sneeuwen en zeer koud.

De ontvangst was zeer vriendelijk door de sommelier. We kregen een tafel naast de bar. Als aperitief kozen we terug voor de champagne, terug de Philipponat. Héérlijk! En zeker de olijfjes niet vergeten, die waren er ook nog.

Als eerste amuse kregen we stukje zalm met zeekraal.

IMG_1119

2de amuse was een tartaar van kalf met mosterdmayonaise.

IMG_1121

Wat ik jammer vind aan Kommilfoo is dat ze zeer weinig amuses geven. 2 amuses voor een sterrenrestaurant is wel heel weinig. We houden van amuses. Het is een eerste kennismaking met de chef en dat wakkert de smaakpapillen aan.

Als voorgerecht was het sashimi van makreel – venkel – sushi rijst

IMG_1122

De makreel was zeer vers en zeer goed op smaak gebracht. De sushirijst is wat minder vond ik, het was te nat. De makreel van bij mijn vriendin was niet goed ontgraat. Er zaten nog veel van die groten graten bij en bij het afruimen hadden wij dat gemeld en werd niet eens geëxcuseerd. Dat vind ik niet kunnen., zo’n fouten kunnen ze zich echt niet permitteren op zo’n niveau. Gelukkig had ze geen graatjes ingeslikt.

De volgende voorgerecht kwam, het was een zeer mooi stukje kabeljauw met daarbij heel veel groen: broccoli, spinazie, bonen en een spinaziesaus.

IMG_1124

Wat ik echt zo leuk vind aan Kommilfoo is, is dat ze één van de weinige zijn die de saus aan tafel laat liggen. Heel veel restaurants nemen de saus altijd mee, dat is zo’n zonde. Ik hou erg veel van sauzen. Het is altijd feest als de saus lekker is en dat ze dat aan tafel laat liggen. De cuisson van de kabeljauw was perfect. Zeer geslaagd!

Als tussengerecht kwam een stukje lam op het bord, geserveerd met groene asperges en knolselder.

Het beste gerecht van de avond. Zoo hoog op smaak, perfect bereid. Top gerecht!

IMG_1148

Het restaurant zat vanavond ook weer vol. Door de naambekendheid komen veel volk over de vloer. Iedereen is zeer benieuwd.

Het hoofgerecht voor vananvond was steak met seizoensgroentjes en jus van de steak. Ik denk dat ze in de keuken vergeten zijn om te kruiden. Er was geen smaak op het vlees, wat ik jammer vond en er was ook geen zout in de jus. Maar de steak was gebakken hoe ik ze het wou, saignant.

Paar dagen erna had ik op een review van DiningCity just dezelfde opmerking gelezen. Weet niet waarom ze niet hadden gekruid of misschien waren ze het ook vergeten bij hun.

IMG_1150

Mijn vriendin had haar vlees niet kunnen opeten, het was wat veel voor haar. Ze is niet echt zo’n grote eter en ze eet veel liever vis dan vlees. Dus meer voor mij 🙂 Ze keek meer uit naar het dessert. Dat is hare dada.

Als dessert was het cake met citrusvruchten. Zeer mooi van presentatie en door het spelen met de zure en zoete was het dessert wel geslaagd. We waren zeer content.

IMG_1151

Om de avond af te sluiten keken we weer uit naar de friandises. We hadden beide gekozen voor een latte macchiato. En de friandises kwamen op tafel plus nog een post-dessertje. Het feest kan beginnen! Wat zeer leuk is bij Kommilfoo is dat ze verse madeleine bakken bij het einde van de avon. Ze waren echt overheerlijk. En ze kwamen ook langs met een doosje chocolade van Van Dender.

IMG_1157 IMG_1154 IMG_1158

We vonden dit keer beter dan vorig jaar. Alleen spijtig van de makreel en de kruiding van de steak. Voor de rest was het zeer positief. De keuken van Oliver De Vink groeit met de jaren en het wordt meer verfijnder. Dat is zeer positief! Het restaurant zat vanavond weer vol. Ik vind dat Kommilfoo een zeer mooi en gezellig restaurant is. Niet te veel tralala, gewoon strak. Het is zeker een bezoek waard!

Nog een funfact om af te sluiten. Ik lees heel veel op de blog van Be-Gusto en door hem wil ik ook zeer graag onze restaurantbeleving delen met de wereld. Hij zat die avond dus samen met ons in Kommilfoo. Ik had hem totaal niet herkend. Toen ik de foto’s terug bekeek, had ik hem pas herkend.

IMG_1161

#foodspotted

Restaurant Kommilfoo
Vlaamsekaai 17
2000 Antwerpen
GaultMillau 15/20
http:/www.restaurantkommilfoo.be

Foodspotted score:
Food 15/20
Service: 7,5/10
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.