Restaurant HMB – Rotterdam (NL)

Op een zeer zonnige dag reden we richting Rotterdam om te gaan dineren bij HMB. We hadden er zeer veel over gehoord en wouden daar zeker eens naartoe gaan.

HMB is gevestigd in een groot kantoor gebouw met een recent vernieuwde/gebouwde parking.

20160504_192602

Veel mensen vragen zich af voor wat HMB staat. HMB staat voor Hummingbird of in het nederlands, Kolibrie. Het restaurant is ook ingericht naar het thema. Er hangen veel vogelkooien met lichten in het restaurant.

Bij binnenkomst werden we zeer vriendelijk ontvangen en we werden verder begeleid naar onze tafel van achter in het restaurant. De keuken van HMB is half open, mensen die in het midden van het restaurant zitten kunnen in de keuken kijken. De bar van het restaurant ook in het midden gevestigd.

Bij het aperitief werden er snacks aan tafel gebracht. Witloof met truffelmayonaise en een kaaskoekje.

20160504_193519

Wat we zeer spijtig vonden is dat ze geen amuses geven, op dit niveau en voor deze prijsklasse is het zeker een not done voor mij.

Als je een glaasje wijn neemt dan laten ze je hier eerst proeven, na je goedkeuring wordt de wijn pas volledig ingeschonken. Dit is voor ons een zéér groot pluspunt. We vinden dat zelf zeer belangrijk want als de wijn niet lekker is dan zit je daar heel de avond mee. Dit doen ze zeker niet bij alle sterrenrestaurants.

Op de kaart staan heel wat voorgerechtjes/snacks en een paar hoofdgerechten. Er is ook een menu ingedeeld in 3,4,5 of 6 gangen.

We kozen voor de 4-gangen menu aan de prijs van 54 euro.

Als voorgerecht kregen we een ceviche van zeebaars met daarbij grapefruit, pastille van grapefruit, een schuim van citrus, hangop avocado, laamsoor, zeekraal en sesam kletskop.

20160504_201217

Zeer mooi van presentatie en zeer lekker van smaak. Het enige minpunt was dat de ceviche niet koud genoeg is.

2de voorgerecht was het heilbot filet met risotto, venkel en afgewerkt met hollandaise saus. Beste gerecht van de avond. Vis was zeer correct gebakken en de smaakcombinatie waren heerlijk.

20160504_204225

Als hoofdgerecht werd er een stukje entrecote, zeer mooi van cuisson, geserveerd met witte asperges, doperwten, tuinbonen en een stukje churro’s van parmezaan. Churro’s eten we veel van bij de Quick (wat ook zéér lekker is J ) maar deze churro’s van parmezaan steekt met kop en schouder eruit. Goudbruin gebakken langs buiten en zéér smeuïg van binnen.

20160504_211708

Voor het dessert kwam er ijs van aardbei, panna cota van munt, limoen, macaron cremeaux van witte chocolade met daarbij een gel van aardbei, munt, bonbon van witte chocolade, wat citrus, yuzu afgewerkt met merengue en amendel kletskop aan tafel MET ‘Gefeliciteerd’ op het bord. We wisten echt niet waarom het werd geschreven bij ons want we hadden niets te vieren. Maar we vonden het wel tof. Het dessert was wel een toppertje!

20160504_215532

Na het afruimen werd er gevraagd of we koffie of thee wilden. Voor mij graag een koffietje. Mijn vriendin heeft voor deze keer gepast.

Bij de koffie kwam er twee truffelchocolade met daarbij twee ijshoorntje van bloedappelsien. Wat we ook zéér tof vonden is dat het restaurant toch wel de moeite doet om friandises te geven aan de persoon die geen koffie of thee neemt. Zo laten ze ook zien dat ze niet gierig zijn. Niet veel restaurants doen dit nog.

20160504_221206 20160504_222506

Onze verwachtingen waren misschien iets te hoog voor restaurant HMB. Het eten was in het algemeen wel goed en de bediening was oké. Maar geen amuses in het begin was wel een domper voor deze avond, zeker als je weet dat HMB toch in aanmerking zou komen voor een Michelinster.

Nog een domper voor deze avond. We gingen betalen in de parkeergarage voor de auto en er werd 15 euro aangerekend voor iets meer dan 2 uur. 15 euro is echt wel heel veel…

#Foodspotted

Restaurant HMB
Holland Amerikakade 104, 3072 MC Rotterdam, Nederland
http://www.hmb-restaurant.nl

Foodspotted score:
Food: 13/20
Service: 7/10
Prijs/kwaliteit: 7/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.