Kommilfoo* – Antwerpen

Voor ons 4 jaar samen zijn waren wij opzoek naar een goed restaurant om het te vieren. Omdat wij aan ‘ t Zuid in Antwerpen op kot zitten wilden wij hier in de buurt een restaurant zoeken zodat we niet te ver moesten gaan. Na wat Google kwamen wij op het restaurant Kommilfoo(*). Aangezien wij nog nooit naar een restaurant met een Michelinster zijn geweest was het een reden meer om naar daar te gaan.

Onze verwachtingen waren dus wel hoog.

 

img_0243Het ontvangst was zeer vriendelijk en we werden dan naar onze tafel geleid. De tafel was zeer mooi gedekt met daarop boter, zout, peper en de heerlijke olijfolie. Voor het aperitief kozen we voor de champagne, het was de Philipponnat. Wat een heerlijke champagne! Daarbij kregen we wat zwarte en groene olijven, zéér lekker.

img_0244

Voor ons 4 jaar samenzijn hadden wij gekozen voor de ‘Gastronomische wandeling’ menu (75 euro voor 5 gangen).

Al snel verschijnt er een amuse.
Het was een kroepoek met zwarte inkt van inktvis met daarop de inktvis. Zeer lekkere en frisse amuse om te beginnen.

img_0249

2de amuse verscheen op tafel en het was een tartaar van vis (vergeten wat voor vis het was, maar we dachten dat het van zeebaars was).

img_0251

Voor het voorgerecht kregen we gerookte paling met daarbij de kroepoek, geitenkaas, radijs en wat smaakbloemetjes.

img_0252

Het was lekker maar we vonden het niet echt ‘speciaal’. Op naar het 2de voorgerecht.

Ons 2de voorgerecht was groene asperge met daarbij kleine witte asperge, jonge shiitake en een kwarteleitje.

img_0261

De voorgerechten vonden wij maar gewoontjes, zeker niet wauw.

Bij het hoofdgerecht had ik een glaasje rode wijn besteld, het was één uit Spanje, zéér lekker wijntje!
Het restaurant zat redelijk vol die avond, het was die week blijkbaar de restaurantweek. Hadden wij het geweten dan hadden we zeker voor de restaurantweek gekozen want dan konden wij voor minder geld kennismaken met het restaurant.

Ons tussengerecht werd aan tafel gebracht, kalfsstaart met sint-jacobsnoot met saus van de kalfsstaart. Mijn vriendin vond het gerecht iets minder lekker omdat ze niet zo van gestoofd vlees houdt. Maar ik vond het wel geslaagd. Het was goed op smaak gebracht en de saus was gewoon uitstekend.

img_0265

Na een kleine pauze kregen we ons hoofdgerecht geserveerd.

Jong duifje gegaard op lage temperatuur met daarbij het bil van de duif, gegrilde uitjes, pijpajuin en nog wat garnituren. Eindelijk vonden we het allebei lekker. Het vlees was zeer sappig en zeer zacht en de smaken zaten zeer goed. Het gerecht is zeker een Michelinster waardig!

img_0281

Tot slot is het de beurt aan het dessert waar mijn vriendin super hard naar had uitgekeken. Op het menu stond dat het dessert uit rode biet enz. bestond, maar we eten niet zo graag rode bieten dus hadden wij het veranderd naar fantasie met mango (dessert van vorige maand van de ‘Gastronomische wandeling’)

Het dessert was zeer mooi gepresenteerd. Het bestond uit sorbet van mango, chocolade mouse, wat stukjes mango, taartje van bruine en donkere chocolade met daarop een stukje sponscake.

img_0283

Het dessert viel eigelijk wat tegen, taartje van de beide chocolade was niet echt vers, het lag precies al een lange tijd in de koelkast. Alleen de stukjes mango en de sorbet waren lekker.

Na het afruimen van de tafel werd er gevraagd of we een tasje koffie wouden. We gingen voor de lait russe. Bij de koffie horen natuurlijk wat versnaperingen bij. Ze kwamen uiteindelijk nog met een doosje pralines van Van Dender rond zodat de gasten er eentje konden nemen. En voor wie nog zin had kwamen er nog verse madeleine cake uit de keuken. Heerlijk die madeleine cake!

img_0287

Geheel onverwachts kregen wij nog een extra afsluiter bij. Crème van banaan met daaronder wat extra’s verscheen op tafel. Deze afsluiter was wel zeer lekker!

img_0288

 

We vonden deze avond zeker niet slecht maar het wauw gevoel was er niet. Het eten was wisselvallig, sommige gerechten waren goed en sommige waren wat minder. De service van het restaurant was zeer goed, altijd vriendelijk en ontspannen. We verlieten het restaurant met een vol buikje, de porties waren zeker niet te weinig.

#Foodspotted
Kommilfoo
Vlaamsekaai 17
2000 Antwerpen
GaultMillau: 15/20
http://www.restaurantkommilfoo.be

Foodspotted score:
Food: 14/20
Service: 7,5/10
Prijs/kwaliteit: 7/10

2 thoughts on “Kommilfoo* – Antwerpen

  1. Pingback: Terborght* – Huizingen | Foodspotted

  2. Pingback: Restaurant Kommilfoo* (revisited) – Antwerpen | Foodspotted

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.