Café d’O – Sint-Amands

Café D’O, gelegen te Sint-Amands, is een gezellig restaurantje aan het water waar je lekkere en typische vlaamse gerechten kunt eten in een modern jasje.

We hadden de eer om dit leuke restaurant te mogen bezoeken en de lekkere gerechtjes te mogen proeven.
Café d’O is gevestigd waar vroeger het sterrenrestaurant ’t Ebdiep gevestigd was.

We werden ontvangen door de gastvrouw, Annick. Een zeer warme en aangename dame. We werden naar ons tafeltje gebracht, lekker in de zon. Het was een warme zomerdag en dus konden we ons avondje buiten op het terras doorbrengen.

Wat vooral leuk is op zo’n zonnige avond en dit dan bij Café D’O, is het uitzicht.
De achterkant van het restaurant is gelegen aan het water en de zonsondergang daar is prachtig. Perfect voor een romantisch etentje voor twee.

We startten de avond met huisaperitiefjes. Annick stelden voor om hun huisaperitief te nemen en dit stond ons wel aan. We kozen voor twee verschillende cocktails, eentje op basis van Hierbas, ginger ale en limoen en de andere op basis van lavendel.
Heerlijk gestart!

Fingerfood: Groene olijven met een crumble van zwarte olijf en een krokantje met hummus van feta

 

Amuses:
– Tartaar van scheermesjes, kommer en wasabi
– Geitenkaas, basilicum en macadamia
– Stukje Zalm met granny smith en yoghurt

Als voorgerecht kregen we de tartaar van kabeljauw met sesam en apart dimsum met vulling van de kabeljauw.

Hierbij werd de L’olivette 2017 geserveerd.

Als 2de voorgerecht kregen we de makreel, aubergine, orecchiette en afgewerkt met een sorbet van tomaat.

Hierbij kregen we de Budureasca Fume sec

Verder ging de chef met een stukje traag gegaarde buikspek met aubergine en selder.

Hierbij mochten we de Elevé Pinot noir uit 2016 proeven.

Café d’O staat bekend voor de paling gerechten, die kan je bestellen bij de menu met een supplement. We kozen voor ons beide de paling bereidingen.

Paling in ’t groen

Gebakken paling

Bij de paling werd er ook nog zelfgemaakte frietjes en zelfgemaakte tartaarsaus geserveerd. Wederom zalig!

We sloten het wijnarrangement af met de Serragrilli Gavi Najè

We sloten de avond af met het dessert in de lounge. Zo konden we volop genieten van de zonsondergang.

Kers, mascarpone en lavendel

We kregen nog een mocktail op basis van vlierbloesem om de avond te eindigen. Fantastisch lekker was dat!

Annick en haar team heeft ons super verwend. Het prachtige uitzicht, het mooie terras en de top keuken, prachtig gezelschap, wat wilt een mens nog meer?

Nogmaals bedankt aan Annick, het hele team en Supermoon voor de uitnodiging.
Tot gauw!

#Foodspotted

Café d’O
Emile Verhaerenstraat 14
2890 Sint-Amands
https://www.cafedo.be 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.