Otomat – Gent

2 weken voor de opening van de nieuwe Otomat in Gent kregen wij een uitnodiging om als eerste het pand te mogen bezichtigen en te mogen proeven van al het lekkers.

20161019_220058  20161019_19324620161019_193302     20161019_193328

2 dagen voor de opening werden we ’s avonds om 19u30 verwacht in het restaurant. Het was wel even zoeken want ze zijn aan het werken in de omgeving. Hopelijk gaan de werken snel voorbij zijn want het houdt het zicht van het restaurant tegen.

We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer en door Mireille. Binnen zaten al een paar bloggers rond te kijken.

Het restaurant is ingedeeld in twee verdiepingen. Zowel bij de beneden verdieping als de bovenverdieping is het min of meer hetzelfde. Voor deze avond werd enkel de bovenverdieping benut.

Eens boven mochten we een tafeltje kiezen en de menukaart werd op tafel gezet. We mochten alles bestellen en dat vonden we zeer vrijgevig van Otomat.

We hebben beide een Home made ice tea genomen om te beginnen. Mijn vriendin had een Lemon & rose genomen en ik had de Floral ginger & orange.

20161019_194234 20161019_194229

De kaart is min of meer hetzelfde als die van Antwerpen. We waren daar een paar maanden geleden geweest en het was daar super!

20161019_193653  20161019_193846

Als voorgerecht hadden we een bordje charcuterie genomen om te sharen. Dat is toch uiteindelijk het concept van Otomat, alles sharen 🙂

Bordje charcuterie kwam op tafel en we waren super blij want we hadden super veel honger. Op het bordje: rauwe ham, venkelsalami vergezeld met top hummus, een dip van Stracciatella en XO brokkelkaas van Tricht.

20161019_195104

Broodjes waren nog warm en ze waren echt hemels lekker. De hummus was ook super goed, zeer veel smaak! De stracciatella dip was het minste van het bordje, had geen smaak. De brokkelkaas was verrassend lekker.

Voor ons hoofdgerecht hadden wij beiden pizza besteld.

Er is een keuze tussen Otomat of Notomat (met tomatensaus of zonder tomatensaus ) voor de basis van de pizza 🙂

Een weetje, het deeg van de pizza wordt hier gemaakt met de enige echte Duvel biergist. Voor elke pizza is er een bijpassend bier, Bierpairing.

We wilden graag een Otomat en een Notomat pizza proeven. Wat ons opviel was de pizza Waterzooi. Een typisch gerecht van Gent en dat wilden we zeker eens proeven. De pizza bestaat uit een mix van wortelen, prei, selder, dragon, waterkers en kip op de witte basissaus (Notomat).

20161019_201939

Onze tweede pizza was een Poulet Chasseur met als tomatensausbasis. De pizza bestaat uit champignon, mals gevogelte, gebraden spek, ricotta, mozzarella en verse dragon.

20161019_201513

Na de lekkere pizza’s hadden we nog zin in dessert (niet dat we nog honger hebben) maar we wilden toch eens proeven van de pizza met nutella en Eton Mess.

We denken zoals de meeste, een pizza als dessert? Niet zo smakelijk toch? Maar toch wilde we de pizza met nutella proeven. Het was absoluut een goede keuze. Een dundeegje met nutella en daarop wat hazelnoten en verse aarbeien. Echt een aanrader.

20161019_205925

Voor mensen die graag nog een caloriebom willen moeten jullie zeker kiezen voor de Eton Mess. Het bestaat uit meringue, rood fruit en rode coulis in een glas vol met yoghurtslagroom. Lekker is het zeker!

20161019_210421

We kwamen deze avond helemaal niets te kort. De bediening was zeer goed en de mensen waren super vriendelijk!

Otomat raden we zeker aan om eens te doen, het is echt wel de moeite!

Otomat, dank u voor jullie gastvrijheid en al het lekkers! We komen zeker nog eens terug!

Special thanks to Mireille en Otomat om ons uit te nodigen. Het was een super ervaring.

#FoodSpotted

Otomat Gent
Kleine Vismarkt 13
9000 Gent
www.otomat.be

20161019_201613 20161019_220026 20161019_215820 20161019_215745 20161019_215726 20161019_19362020161019_212700 20161019_212706

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.