Den Silvern Harynck – Sint-Niklaas

Het was weer Restaurantweek hier in België. Dat vinden wij altijd leuk want dan is het tijd om nieuwe restaurants te leren kennen voor een zeer schappelijke prijs.

Onze keuze ging dit keer naar Den Silveren Harynck. Het restaurant is gelegen te Sint-Niklaas en heeft 15/20 in de Gaultmillau. We hadden een hoge verwachting van dit restaurant.

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en werden we naar onze tafel geleid. De tafel was zeer mooi gedekt en deze was ook zeer ruim. Het enige nadeel was dat de zaal een beetje te warm was. Maar al bij al zaten we op een goed plekje in het restaurant.

We begonnen meteen met een glaasje Champagne als aperitief. Deze was zeer lekker en fris. Ook mooi geserveerd in een elegant glas.

IMG_0566

Als kleine versnappering kregen we een combinatie van Chorizo en nacho’s. Hierbij werd ook een provencaals dipsausje bij geserveerd.

IMG_0565

De eerste amuses werden geserveerd. In het linkse glaasje hebben we een soepje van asperges met drie stukjes asperges en spekreepjes. De rechtse amuse was gazpacho van komkommer en tomaat. We vonden dat deze amuse een fantastische start was. Dit deed ons enkel meer smachten naar wat er volgde.

IMG_0567

Als voorgerecht kregen we een gerechtje genaamd ‘zalm op twee verschillende wijzen’. In het linkse bordje hadden we een tartaar van zalm, afgewerkt met zeewier en een stukje gebakken vis. In het midden een streepje van geitenkaas met rechts daarvan een stukje gebakken zalm. Fantastisch eerste voorgerechtje. Zalm was perfect van cuison, de tartaar was goed op smaak gebracht. Een zeer geslaagd gerechtje!

IMG_0569

Het hoofdgerecht was mooi gepresenteerd op een lang bordje. Kalfsmedaillon met asperges, gebakken aardappeltjes, afgewerkt met ganzenlever, paddestoeltjes en een mousse van wortel. Al bij al een fantastisch lekker gerechtje, zeer goed op smaak gebracht.

IMG_0570

Toen we het dessertje voorgeschoteld kregen, werden we aangenaam verrast. Ongelofelijk mooi gepresenteerd, mooie kleuren en het zag er zeer smakelijk uit. Het dessert bestond uit Bavarois van aardbei en framboos. Daarnaast nog verse aardbeien, kersen, frambozen en blauwe bessen. Een uitstekend dessert dat zeer mooi oogde en zeer lekker was.

IMG_0573

Bij onze lait russe kregen we lekkere en toffe friandises. De avond was zeer goed begonnen maar zeker ook goed afgesloten.

IMG_0575

Onze ervaring bij Den Silveren Harynck was uitmuntend. Dit restaurant is voor ons een ster waardig. Service was tip top in orde, de gerechtjes waren uitstekend en het restaurant zelf was zeer gezellig.

#Foodspotted
Den Silveren Harynck
Grote Baan 51
9100 Sint-Niklaas
GaultMillau 15/20
http://densilverenharynck.be

Foodspotted score:
Food: 15/20
Service: 7,5/10
Prijs/kwaliteit: 8/10

One thought on “Den Silvern Harynck – Sint-Niklaas

  1. Pingback: Restaurant Rascasse – Kapellen | Foodspotted

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.