De Leuf* – Ubachsberg (NL)

Op een zéér zonnige zomersdag zijn wij naar Maastricht gereden om te shoppen om daarna in de avond bij restaurant De Leuf* te dinneren.

Restaurant De Leuf is gelegen in Ubachsberg en heeft naast een restaurant ook paar kamers om te overnachten en ze beschikken ook over een ruime parking.

We werden vriendelijk ontvangen door de gastvrouw/eigenaar van het restaurant Sandra van de Bunt. Het was een warme dag en we konden ons aperitief op het terras benuttigen.

Beide kozen we voor een gin-tonic lekker fris bij zo’n warm weer.

We kregen direct een shotje van komkommer en groene curry om ons af te koelen, yummy.

Daarna volgde nog 2 kleine fingerfood.

Gruyere met watermeloen en basilicum
Taartje van haring, ui en zuurdesem

 

Voor het diner zelf konden we binnen in het restaurant benuttigen. Een zeer mooi gedekte tafel met daar bij de cracker met HEEL VEEL zaden en kruiden stonden al op tafel. De cracker is echt een aanrader 😀 Het restaurant zat die avond goed vol. De menukaart lag al op tafel en konden we even zien wat de chef die avond ging serveren. Mooie menu keuze 🙂

Als voorgerecht de kvitsoy zalm (recht vanuit de Noorse eilanden Kvitsoy) met wortel, duindoornbes en vlierbloesem. Apart werd er een kroepoek van het vel afgewerkt met sesam geserveerd.

De zalm was zeer goed van kwaliteit en het rolletje van de wortel zorgde voor een leuke bite. De zalm mocht wel wat kouder zijn voor een tartaar.

We gingen verder met het volgende gerecht: garnaal met sinaasappel, venkel en abrikoos.

Het volgende gerecht is een signature van Paul van de Bunt, de overleden eigenaar/chef van De Leuf.

 

Geuren van de Zee: een Gillardeau oester met schelpdieren, citroengras en limoenblad gepresenteerd op een schaal met ziewier en aan tafel overgoten met de geuren van de zee (stikstof) zodat er heel veel rook ontstaat. Deze was echt de moeite om te zien en om van te eten. TOP TOP!

Voor we aan het hoofdgerecht beginnen kregen wij nog een bereiding van aardappel met zilte kruiden, ei en afgewerkt met arenkha kaviaar.

Veggie gerecht, zo puur, zo lekker. Helemaal fan!

Het hoofgerecht werd geserveerd. Texels lam met paprika, geitenkaas en rucola.

Mooie cuisson van het lam, heel lekker op smaak. Ik ben altijd blij als er lam op het menu staat. Dat is zo lekker!

Na het hoofdgerecht begon het ineens heel slecht weer te worden en het begon heel zwaar te regenen en te bliksemen. we hoopten dat het weer wat rustiger ging worden tegen de tijd dat we naar huis zouden vertrekken. Ondertussen keken we met volle tuigen uit naar het dessert.

Er stonden 2 desserten op het menu, vinden wij altijd leuk 🙂

Het eerste dessert werd door de chef himself geserveerd en gepresenteerd: framboos, rabarber, citrus en crème fraîche

 

Super leuk als de chef zelf het gerecht inzet en presenteerd. Dat geeft een personal touch.

Op naar het laatste dessert: kersen, rode biet, mascarpone en rozen.

Het weer was terug wat rustiger maar het was nog een beetje aan het regenen. We hebben nog een koffie genomen om wat van de friandises te kunnen snoepen.

Oh ja, er zat die avond een speciale meneer in het restaurant. Helemaal alleen met een camera en een boekje om alles te kunnen noteren. Jullie kunnen het al raden… een recensent! En wat voor ene, het was Jan van Lissum. De hoofdinspecteur van GaultMillau Nedereland. Het was een extra beleving voor ons. Jan zat tegenover ons en we konden zien hoe heel het recenseren in zijn werk ging.

De Leuf heeft ons goed in de watten gelegd. Bas van Kraenen doet het heel goed. De gerechten zijn zéér mooi gepresenteerd en de smaken zitten altijd heel goed. De bediening is ook heel vriendelijk en professioneel. Bas blijft nog tot einde van het jaar bij De Leuf werken. Zoon Robin van de Bunt wordt dan chef van De Leuf, heel veel succes! Bas gaat zijn eigen weg op en is nu opzoek naar een restaurant ergens in Eindhoven waar hij chef en eigenaar wordt. We wensen hem heel veel geluk en tot binnekort!

#Foodspotted

Foodspottedscore:
Food: 16/20
Service: 8/10

Restaurant De Leuf
Dalstraat 2
6367 JS Ubachsberg
www.deleuf.nl

 

 

2 thoughts on “De Leuf* – Ubachsberg (NL)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.