Avant-Garde Van Groeninge* – Eindhoven (NL)

Het was weer de heerlijk 10 daagse in Nederland. Een heel aantrekkelijke actie, vinden we. 3 gangen lunch voor 22,50 euro en diner voor 27,50 euro (10 euro extra per ster).

Het is al lang geleden dat we nog eens met de ouders zijn gaan eten, dus geboekt voor een dinsdagavond met de heerlijk 10daagse actie.

We zijn 2 jaar geleden al eens naar Avant Garde van Groeninge geweest en het was echt top. Spijtig genoeg zijn wij de foto’s van toen kwijt gespeeld. Dus deze keer was een nieuwe kans om te genieten en nieuwe foto’s te nemen.

Restaurant Avant Garde van Groeninge is gevestigd in het Philips stadion waar de thuisbasis van voetbalploeg PSV. Het is echt indrukwekkend om te zien hoe mooi het uitzicht is van het restaurant op het voetbalveld. Hier kunnen we uren van genieten 🙂

Parkeren kan voor de deur of gratis in het parkeergarage, wat een plus punt!

We werden vriendelijk ontvangen door de sommelier Maikel Ginsheumer en de gastvrouw Chantal Elias Van Groeningen, de dochter van chef Johan Van Groeninge.

 

We kregen een mooie ronde tafel voor 5 personen aan het raam. Fanatastisch.

Champagne, gin-tonic om te beginnen en we kregen de menukaart te zien. Keurig 3 gangen menu en er was ook een mogelijkheid om een extra gang bij te nemen voor 11,50 euro extra. Uitstekend geprijsd. Heel veel restaurants vragen 15-18 euro extra en dat is natuurlijk veel te veel aangezien de 3 gangen menu 37,50 is. Na overleg kozen we allemaal voor de extra gangen. We gaan genieten 🙂

De amuses kwamen op tafel.
Een taco met popcorn en er naast een stukje marshmallow.

 

2de amuse was echt héél top.

Verschillende structuren van aardappel met waterkers. Zo goed op smaak en zo smeuiig.

Het voorgerecht was americain van black angus met gemarineerde zalm, kwartelei, gerookte aubergine en afgewerkt met preivichyssoise.

We gingen verder met het extra tussengerecht.
Gepekelde kabeljauwrug met gelakte paling, taggiasche olijf, bladjes paksoy afgewerkt met de bouillon van varkenshiel.

Het tussengerecht was verrassend lekker, zeker de gelakte paling en de heldere boullion. Top!

We gingen verder met ons hoofdgerecht.
Gebranden hollandse eend met zuurkool, epoisse, macadamia nootjes, krokant gebakken spruitjes met een eigen jus en dennentoppen.

De eend was perfect gebakken en er was ook nog een bun gevuld met eend. Bun was goed gemaakt en de vulling was goed op smaak 🙂

Eindigen deden we met een zéér mooi gepresenteerde dessert op basis van kastanje, baba au rhum, mandarijn, boerenyoghurt en specerijen.

Als afsluiter hadden we nog gekozen voor koffie, latte en thee. Daarbij kwamen nog 5 friandises.

We hadden hier lekker gegeten en de bediening was heel verzorgd. Af en toe wat grapjes van de sommelier moet zeker kunnen en de gastvrouw Chantal is echt een topper 🙂

We komen hier heel graag, de sfeer, de keuken en de bediening zit echt goed.

Hopelijk tot snel!

*Thuis bij het bekijken van de rekening hadden we opgemerkt dat er iets is aangerekend dat we niet hadden besteld. We hebben dan een mailtje gestuurd en ze hebben het professioneel en snel opgelost, wat een service!

 

#Foodspotted

Foodspottedscore:
Food: 8/10
Service: 8/10

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge
Frederiklaan 10D
5616 NH Eindhoven, Nederland
www.restaurantavantgarde.nl

2 thoughts on “Avant-Garde Van Groeninge* – Eindhoven (NL)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.