Bartholomeus** – Knokke-Heist

19 maart 2016. Voor ons een héél speciale datum. Misschien weten de trouwe lezers het al. Het is onze anniversary. Wij zijn 8 jaar samen! En dit moesten we zeker goed vieren!

8 jaar samen, dat is toch wel een lange tijd en de liefde voor elkaar is enkel maar gegroeid en het zal blijven groeien! Om dit te vieren wilden we eens een keertje zot doen. We hebben gekozen voor het 2 sterrenrestaurant Bartholomeus in Knokke-Heist. Wij hadden nog nooit een 2 sterrenrestaurant bezocht in België. Enkel in Nederland hadden we dat gedaan en dat was bij restaurant Boreas** in Heeze. Spijtig genoeg is het restaurant nu gesloten. Jammer want het was de beste restaurant ervaring die we hebben gehad.

Voor ons 10de anniversary hebben nu al besloten om het te vieren bij Hof Van Cleve 🙂

Chef Bart Desmidt is een vaste waarde in Knokke, 12 jaar na het behalen van hun eerste ster hebben ze in 2013 hun verdiende tweede ster behaald.

Het restaurant in de voormalige speelgoedwinkel is gevestigd aan de zeedijk in Knokke-Heist.

We hadden geluk dat we juist voor het restaurant konden parkeren.

IMG_0147

We werden zéér vriendelijk onthaald door gastvrouw Sandra Desmidt en we kregen een mooie tafel aan het raam met uitzicht op zee. Het restaurant was al stevig gevuld.
De stoelen en de tafels zijn heel ruim wat echt een pluspunt is.

IMG_0150

We werden gevraagd wat we als aperitief wilden. We wilden iets zonder alcohol om te beginnen en er werd een coctail van het huis voorgesteld. Het was een samenstelling van frambozen en vlierbloesem. Zéér goed van smaak en leuk om te beginnen.

IMG_0159

We hadden gekozen voor de 3 gangen lunch menu.

Aller eerst kwam er een 2tal amuses op tafel.
Een vleeskroketje en een sigaar gevuld met kaas en krab.

IMG_0161

Als 2de amuse was het soepje van de zee aangevuld met een gestoomde bun broodje.

IMG_0165

Als voorgerecht was het mimosa van romanesco met daaronder een perfect gegrilde coquille.

IMG_0169

Een bom van smaken en bites. Zeer leuk om het zo te brengen.

Al hoofdgerecht was het een stukje iberico vlees met morielje, puree van polderaardappelen en erwten.

IMG_0173 - morielje - polderaardappelen

Bij het dessert werden we aangenaam verrast. Er werd rekening gehouden met onze viering. Het is een kleine moeite en dat maakte ons zo blij!

IMG_0181

Het dessert was peer, maar op een heel ander niveau. We hebben nooit gedacht dat een dessert van peer zo lekker kon zijn. Echt chapeau hiervoor!

Bij de koffie kregen wij nog wat friandises die uitstekend waren. Zeker de wafel gevuld met babelutten. Echt zalig!

IMG_0183 IMG_0182

IMG_0184

Misschien een klein puntje voor verbetering is om de friandises anders te presenteren dan het nu is. Het is nu wat simpel voor een 2 sterrenzaak.

De keuken van chef Bart Desmidt is zeer puur, met respect voor de producten zonder te veel tralala’s. De bediening was ook zeer top. De mensen waren allemaal heel vriendelijk en professioneel. Prijs-kwaliteit kan niet beter.

Deze lunch was de beste restaurantervaring van 2016 voor ons. Heel erg bedankt hiervoor. We komen zeker terug voor een uitgebreide menu!

#FoodSpotted

Restaurant Bartholomeus**
Zeedijk-Heist 267
8301 Knokke-Heist
http://www.restaurantbartholomeus.be

Foodspotted score:
Food: 18/20
Service: 9/10

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.