Tribeca – Heeze (NL)

We hadden het nieuws vernomen dat restaurant Boreas** in Heeze ging sluiten vorige zomer. We vonden het echt heel spijtig want Boreas was één van de betere restaurant die we bezocht hadden. We wensen het koppel het beste toe en hopen dat ze snel weer iets nieuws openen.

Toen het bekend werd dat Jan Sobecki het restaurant ging overnemen waren wij zéér positief verrast. Jan Sobecki, kookte als chef bij Chapeau** in Bloemendaal. Samen met zijn vrouw hebben ze ondertussen het pand van Boreas overgenomen, waar hij instaat als chefkok en Mevrouw Sobecki als gastvrouw. Ondertussen kennen we het restaurant met de naam ‘Tribeca’.

Tribeca is vernoemd naar een wijk in Manhattan waar Jan heeft gewerkt.

4 weken na hun opening, 27 augustus 2017. Op een zéér warme zomerdag gingen wij op bezoek bij Tribeca.

We werden zéér vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Omdat het redelijk warm was die dag konden wij op het terras dineren.

We kregen een mooie tafel langs de zijkant van het terras.

20160826_200432 20160826_200427

Al snel kwamen de eerste finger food en amuses op tafel. Wat een feest!

20160826_201806

20160826_201818

20160826_201949

20160826_201956

De favoriet was zeker het sigaartje van pompoen gevuld met foie gras en chocolade.

Als laatste amuse kregen we een stukje rauwe vis afgewerkt met oosterse kruiden en soya saus.

20160826_205228

De Chef heeft een a la carte kaart (4 tal voorgerechten, 3 tal tussengerechten en 6 tal hoofgerechten.)

Naast de a la carte heeft de chef ook nog eens een dagmenu (4 gangen aan 65 euro) en een Tribeca menu (6 gangen aan 95 euro of 8 gangen aan 125 euro)

*UPDATE: sinds kort hebben ze de menu en de prijzen aangepast. Gelieve de website raad te plegen voor de actuele kaart en prijzen.

Als kennismaking met Tribeca hadden wij gekozen voor de dagmenu. We lieten ons verrassen door de chef.

We zaten al meer dan een uur buiten wanneer de laatste amuse werd afgeruimd. Alles was zeer traag en omdat wij naast de struiken zaten, waar heel veel muggen zaten, was het zeer onaangenaam om buiten te zitten. We vroegen of we binnen konden zitten en ze waren helemaal niet enthousiast. Een beetje tegen hun zin mochten we uiteindelijk toch binnen zitten.

We startten het dagmenu met een tartaar van tonijn, korianderzaad, passievrucht en afgewerkt met nori.

20160826_211014

De tonijn was heel vers en heel goed gekruid. Alles paste goed bij elkaar ,en zeker wat niet onbelangrijk is, is dat het gerecht goed koud werd geserveerd. We hebben al vaak tartaar/rauwe gerechten gegeten die gewoon op kamer temperatuur zijn en dat vinden wij echt niet kunnen. Rauwe gerechten moeten echt fris geserveerd worden.

We gingen verder met een mooi stukje schol met groene groenten en ziltige kruiden.

20160826_213746

20160826_213755 20160826_213816

Als hoofdgerecht kregen wij een heel mooi stukje Holstein steak met anijschampignons, zilver ui, spekjes, miso en afgewerkt met de jus van het vlees.

20160826_220507 20160826_220524

Het vlees was hemels. Perfect gebakken en zeer mals. Lekker. Top gerecht!

Vóór het dessert kregen wij nog een pré-dessert om ons wat op te frissen.

20160826_223400 20160826_223409

En nu is het hoogtijd voor het dessert. Aardbei, crème fraîche en citroen.

20160826_231313

Alles was goed van balans, niet te zuur of te zoet. Top om te eindigen.

We wilden beide graag nog een koffie. Om eerlijk te zijn, het is puur om van de friandises te kunnen genieten 🙂

20160826_232856

20160826_232904 20160826_232909

20160826_232920 En hier bij Tribeca weten ze hoe ze de klanten moeten verwennen met hun overheerlijke friandises. Het was weer feest! Zeker de vers gebakken donut. Heel weinig restaurants doen nog mee aan warme friandises omdat het te veel werk is. Wat was ik blij met de donut. Ik had uiteindelijk nog een extra donut gekregen van de chef. Bedankt hiervoor!

We waren rond 19u aangekomen en iets na middernacht waren wij buiten. Het was wel wat lang voor een 4 gangen menu. Chef Jan kwam persoonlijk nog even vragen of alles naar wens was en hij had ook uitgelegd dat ze vandaag met een paar zieke zaten die niet konden werken, zowel in de keuken als in de zaal. Dat verklaart waarom we zolang moesten wachten. We hadden hier natuurlijk begrip voor. Uiteindelijk was het eten echt top. Echt chapeau voor Jan en heel het team om dit te kunnen bereiken op zo’n korte tijd!

Michelin heeft het ook opgemerkt en dus hebben ze na 4 maanden direct 2 sterren gegeven. Nogmaals proficiat hiervoor!

#Foodspotted

Restaurant Tribeca
Jan Deckersstraat 7
5591 HN Heeze, Nederland
http://www.restaurant-tribeca.nl

Foodspotted score:
Food: 18/20
Service: 7,5/10

 

20160826_200427 20160826_210532

20160826_210524

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.