Restaurant David Selen – Bissegem (revisited)

David Selen is één van ons lievelingsrestaurant in België. Op een vrijdagavond reden we richting Bissegem om nog eens van de kookkunsten van David Selen te genieten.

We waren rond 19u30 aangekomen en het restaurant zat al redelijk vol. Het restaurant is sinds kort ‘verbouwt’. Er staan nieuwe tafels en stoelen en hier en daar wat aanpassingen. Het personeel draagt geen maatpak meer. Ze zijn nu veel ‘jonger’ gekleed maar nog altijd chique.

We werden vriendelijk ontvangen door David himself. We werden begeleid tot in de keuken, waar een tafel klaar stond voor ons. We waren aangenaam verrast dat we die avond in de keuken van David Selen mochten dinneren. Aan de chefstable kan je gewoon alles tot in de details zien hoe de keuken werkt. Echt zalig om daar te mogen zitten.

img_2207

Om te beginnen kregen we eerst verschillende amuses. 1 voor 1 topppers. Zalm, handgepelde grijze garnalen, créme van knolselder en croque monsier met spek en champignons.

img_2214img_2215img_2217 img_2220

We hadden gekozen voor het 4 gangen menu.
Als voorgerecht kregen we een soort kipsalade maar anno 2016. Gevogelte, ganzelever uit Query en afgewerkt met Madras curry.

img_2223

David Selen werkt graag met verschillende producten van andere landen. Zijn menu’s zijn altijd ingedeeld in landen. Dit is echt fijn concept.

Als tussengerecht kregen we een vegetarisch gerechtje. Ei, mooi uit de oven, shiitake en afgewerkt met een truffelsaus, echt een top gerecht!

img_2229

Een weetje, David staat volledig alleen aan de warme keuken. Van het bakken van vlees, maken van de saus tot het dresseren doet hij volledig alleen, ook met een volle zaal. Echt petje af voor de chef!

Het hoofdgerecht werd geserveerd, het was tapilla iberico, zéér mooi gebakken stukje vlees met een bodempje puree van romanesco, vlees jus en een stukje burrata.

img_2235

It’s time for dessert! Passievrucht, mango en chocolade. uit Peru.

img_2238

Bij de koffie krijgen we altijd de gelegenheid om uit een variatie van friandises te mogen kiezen (dit gepresenteerd op een snoepkar). We hebben genoten van de friandises samen met een lekkere cappuccino en een perfecte latte macchiato.

img_2242

 

img_2244  img_2245

Bedankt voor de gastvrijheid en het lekkere eten. We werden zeer goed verwend! Tot de volgende keer 🙂

img_2218 img_2224

#Foodspotted

Restaurant David Selen
Meensesteenweg 199, 8501 Kortrijk
http://davidselen.be

Foodspotted score:
Food: 15/20
Service: 8/10
Prijs/kwaliteit: 8/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.