Restaurant Rascasse – Kapellen

Omdat de vorige keer zo goed is meegevallen met de actie van Restaurantweek bij Den Silvern Harynck wilden wij zeker nog andere restaurants uitproberen. Mijn keuze was deze keer gevallen op restaurant Rascasse in Kapellen.
De ontvangst was super vriendelijk en het restaurant ziet er echt wel heel gezellig uit. De verlichtingen zijn niet te licht maar ook niet doker.

Toen we aan tafel zaten werd er ons een huisaperief voorgesteld. Het was op basis van vodka en nog verschillende soorten bessen. We wilden het wel eens proberen. En bij het apertief kwam er een houte bakje met wat hapjes erop.

IMG_0387

Op het houte bakje: vijgen, gemarineerde selder en geperste kop.

IMG_0388

Het menu van de restaurantweek bestond uit 3 gangen en we konden het uitbreiden naar 4 gangen. En dat hadden wij gedaan met als extra gang de eendenlever op de BBQ en kweepeer.

Er werd ook brood aan tafel gezet. De broodjes waren echt héérlijk. We hadden in totaal 4x broodjes bijgevraagd, zo lekker waren ze!

IMG_0393IMG_0394

Als voorgerecht was de sint-jacobsvrucht op 2 wijze.
De eerste bereiding werd koud geserveerd met quinoa en geitenkaas.

IMG_0392

Het 2de voorgerecht met als 2de bereiding van de sint-jacobsvrucht werd warm geserveerd. Kort gebakken en geserveerd met een roomsoepje en spinaziebladjes. Zeer lekker!

IMG_0397

Na een tijdje kwam ons tussengerecht aan. Eendenlever op de BBQ en kweepeer. Eendenlever hadden wij nog nooit gegeten, het was dan ook onze eerste keer.

IMG_0401

Als hoofdgerecht was de schotse fazant – savooikool – worst met eendenlever, – aardappelmousseline – buikspek en jus van champagne.

IMG_0404

De korst van de fazant was zeer krokant gebakken en de aardappelmousseline was zeer smeuig. Het spijtige was dat de champagnesaus heel wat later pas aankwam.

Na het afruimen van de tafel was het tijd voor het dessert. We kijken altijd uit naar het dessert.

Als dessert kregen wij een zeer mooi bordje met daarop verschillende structuren van chocolade en rode biet. Zeer verrassend en mooi in balans.

IMG_0405

Er werd daarna gevraagd of we koffie wilden en natuurlijk zeiden we ja. Met daarbij de friandises: macarons, gezouten caramelsnoepjes, wat zure snoepjes en druiven.

IMG_0407IMG_0408IMG_0409

Restaurant Rascasse was al bij al zeer goed meegevallen. De porties waren zeker niet klein en de smaken waren zeer goed in balans.

#foodspotted

Restaurant Rascasse
Kalmthoutsesteenweg 121
2950 Kapellen
http://www.restaurantrascasse.be

Foodspotted score:
Food: 13/20
Service: 7/10
Prijs/kwaliteit: 7,5/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.