Restaurant da Costa is de ‘new kid in town’. Nog maar een paar weken open en ze organiseren een Wine maker’s diner.
We werden uitgenodigd om de Winemaker’s diner bij te wonen.
Het is een samenwerking met restaurant da Costa en Dell’oro (wijnwinkel).
Molino is nog een jong wijndomein die is gestart in 1991. Het is een echt familiebedrijf. Voor deze avond is de klein zoon van de oprichter Virginio Molino helemaal naar België gereisd.
We starten de avond met een huiscocktail op basis van Grappa met daarbij enkele amuses:
Crostini van olijfolie met een emulsie van zeewier
Rijstcrisp met flan van courgette en rendangmayonaise
Sorbet van watermeloen met bouillion van komkommer en furikake
Hierna starten we met het 1ste voorgerecht: Zalm – Kaffir – komkommer – avocado – zeewier
Hierbij de eerste wine pairing Molino Langhe Arneis DOC Sibilia
Als 2devoorgerecht kregen we de Schol – coquille – paling – gerookte aardappel en boerenkool.
2dewine pairing van Molino Sofia Langhe DOC
Je zou denken, zoveel vis/schaaldieren in 1 gerecht zou te veel van het goeie zijn maar chef David heeft dit zéér goed verwerkt en een mooie combinatie van gemaakt. Een stukje schol als basis met daarop een heel dun schijfje coquille en afgewerkt met een saus van paling.
Bij het tussengerecht kregen we de Rendang met cocos – citroengras – gepofte rijst
Hier ons 3dewijn van de avond. Molino Dolcetta d’Alba DOC Le Querce
Als hoofdgerecht de Hoender – ajuin – prei – tempeh
Heel vaak is de hoender droog gebakken waardoor alles heel taai is. Chef David is erin geslaagd om dit perfect te bakken. Het vlees was nog super sappig!
Hierbij kregen we 2 mooie rode wijnen:
Molino Loreto Barbera d’Asti en Molino Ausario Barbera d’Alba Superiore
Als afsluiter was het Appel caramel – praliné – merengue – kaneelijs
Hierbij een lekker dessertwijn met lichte bubbels werd hierbij geschonken: Molino Moscato d’Asti
We hebben leuk kennis gemaakt met de keuken van David en de leuke wijnen van Molino.
Wie onze menu ook wil proberen, restaurant da Costa doet mee de restaurant nationale restaurantweek van 11 t/m 27 november 2019 voor een prikje van een prijs.
Waag jullie kans om deze ‘new kid in town’ te leren kennen 😉
#Foodspotted
Restaurant da Costa
Mechelsesteenweg 74
2018 Antwerpen
http://www.restaurant-dacosta.be