Restaurant ’t Nonnetje** – Hardewijk (NL)

Paar maanden geleden werd ik gevraagd om mee te gaan lunchen in teken van paling. De uitnodiging kreeg ik van niemand minder dan van Caroline van Avocado van de duivel. Samen met nog enkele andere foodies van belgie, onder andere Manon van Macaron Manon en Anniek. We reden richting Hardewijk om te gaan lunchen bij het restaurant ’t Nonnetje**.

Restaurant ’t Nonnetje is een trotse bezitter van 2 Michelin sterren sinds 2015.
Onlangs heeft het restaurant een restyling gehad waardoor het interieur helemaal is opgefrist.

We werden zéér warm ontvangen door  eigenaar Robert Jan en zijn zaal team. We waren de enigste vlamingen op die dag en werden tussen verschillende mensen aan tafel gezet met allemaal horeca achtergronden. Zo hadden we de kans om enkele nieuwe mensen te leren kennen 🙂

De lunch begon eerst met een introductie over de paling door de voorzitter van Stichting DUPAN Alex Koelewijn.

Chef kok Michel kwam zelf vertellen hoe zijn liefde voor paling gegroeid is van kleins af aan en daarna kon het festijn beginnen.

We begonnen direct met een shot Irish coffee van gerookte palingbouillon.

De amuse volgde erna. Gestoofde rode kool met rode koolsorbet, gestoofde spitskool, kardamon en gerookte paling.

Man man man, de toon is hier al gezet. Als het hier zo voort gaat, dan gaan we zeker een geslaagde lunch tegemoet. Top.

Als voorgerecht werd de signature dish van Michel geserveerd.
Terrine van ganzenlever en gerookte paling met oude aceto balsamico en bereidingen van rode biet.

Dit gerecht staat altijd op de kaart. Wie naar ’t Nonnentje komt moet dit zeker bestellen. Dit gerecht is ongelooflijk  goed! De combinatie van gazenlever, paling en rode biet is gewoon top.

Michel pakte ook uit met een ’typisch belgisch’ gerechtje. De paling in ’t groen. Hij durfte wel om zo’n typsch vlaams gerecht te serveren aan ons hahaha :p

Paling in ’t groen met structuren van pompoen en haringkuit.

We moeten eerlijk toegeven, de paling in ’t groen van Michel is echt niet normaal goed. De beste paling in’t groen die we tot nu toe hebben gegeten. De cuisson van de paling was echt top en de saus was gewoonweg hemels. Chapeau!

Het volgend gerecht was de gelakte paling met unagi en dimsum van paling en shii take met paksoi, peen en rettich.

Dit, japans geïnspireerd gerecht was nog maar eens top gemaakt.

Als hoofdgerecht, ook ineens de laatste bereiding van paling, serveerde Michel de gebrande kabeljauw met brandade van spruitjes en gerookte paling en saus van zuurkool.

Dit laatste was weer top uitgevoerd. Kabeljauw glazig van binnen en de spruitjes… die speelde hier toch wel de hoofdrol! De meeste mensen kennen spruitjes van in de winkel die verpakt zijn in zakjes of die je zelf moet scheppen van een bak. Maar ik denk dat heel veel mensen niet weten hoe spruitjes worden gegroeid. Die groeien aan een stam en worden dan zo geplukt om te verkopen.

De chef kwam buiten met de spruitjes aan de stam en liet dan het verschil zien tussen niet gegaarde en gegaarde spruitjes aan de stam. Mooi om te zien en zéér lekker om te eten 😀

Michel van der Kroft werd ook bekroont tot de eerste Paling Patron van 2018. Echt verdiend!

Om te eindigen serveerde de chef een dessert van tropisch fruit, bloemen, ijs van Thaise curry en coulis van passievrucht.

Lekker fris om al het vet van de paling te neutraliseren. Yummy!

Om het helemaal af te maken kwam er nog 2 top friandises aan tafel.
Een zelfgemaakte chocolademousse. Dit was echt speciaal, de chocolademousse werd van de pot gelepeld en de chocolademousse moest ook rechtstreekt gegeten  worden van de pollepel.

De vrouw van Michel is afkomstig uit Portugal. De verse pasteis de nata afgewerkt met zeste van Buddha’s hand mocht hier niet ontbreken.

Deze lunch hoort echt bij de top belevenis van 2018 voor mij. De liefde voor de paling van Michel heb ik echt geproefd en gezien in zijn gerechten. Alles was ook van top kwaliteit. Ik ben echt blij dat ik dit kon meemaken.

Dank u Caroline, Manon, Anniek en ’t Nonnentje voor deze geslaagde lunch!

#Foodspotted

Restaurant ’t Nonnetje
Vischmarkt 38
3841 BG Harderwijk, Nederland
https://www.hetnonnetje.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.