Brasserie Park Side – Brussel

We werden uitgenodigd om brasserie Park Side te ontdekken. We hadden nog nooit van Park Side gehoord. Dit komt ook mede doordat we niet vaak naar Brussel gaan. Shame!

Brasserie Park Side is gevestigd dicht bij de Schumanplein. Je kent het wel, de plaats waar alle ministers bijeenkomen ? en juist tegenover de brasserie heb je het Jubelpark. Super gezellig om voor of na de lunch/dinner te gaan wandelen. De locatie is echt top!

De inrichting is super modern en geeft een cosy gevoel. De Brasserie is zéér groot, er kunnen 220 gasten bediend worden. Zowel de beneden verdiep als de boven verdiep is ingedeeld als een V-inrichting.

Bij het binnenkomen staat er een bar en een prachtige paarse luster. Dit is echt werkelijk fantastisch om te zien! De wijnkamer aan de linkerkant is ook zalig om te zien. Hier proberen ze enkel franse wijnen te serveren. De eigenaars zijn dol op franse wijnen.

Er is ook een ruime keuze op de menukaart. A la carte, dagschotels, menu’s enz. Maar hier pronken ze met de Bib Gourmand menu. Een Bib Gourmand label wordt uitgereikt door de Micheling gids om te garanderen dat de prijs-kwaliteitsverhouding correct zit. Door dit label krijgt de 3 gangen menu ook een vaste prijs van 37 euro.

We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaar en partner. Gezellig gebabbeld op het terras en daarna kregen we een rondleiding in het restaurant en werd de chef aan ons voorgesteld. De chef die hier in de keuken staat is niet van de minste. Niemand minder dan Donald Loriaux, ja ja, de finalist van de Bocuse ‘Or in 2003 in Lyon. De chef heeft gewerkt bij sterrenrestaurant Bruneau in Ganshoren.

We kregen een tafel aan het raam waar we gezellig konden dineren. En we mochten (natuurlijk) de 3 gangen bib gourmand uittesten. Er zijn altijd 2 keuzes per gang. Voor ons was de keuze gemakkelijk gemaakt, laat alle 6 gerechten maar komen. Zo konden we alle gerechten van de Bib Gourmand menu proeven.

Het voorgerecht: Tempura van wilde garnalen met zoetzure saus

Voorgerecht: Panna Cotta van groene asperges met parmaham

Vervolgens het hoofdgerecht: Gegrilde zwaardvis op Siciliaanse wijze

Hoofdgerecht: Eendenborst met sinaasappel saus en aardappel waffels

Om te eindigen: Chocolademouse ‘Dulcey’

Om te eindigen: Aardbeientaart

We hebben echt genoten van de 3 gangen bib gourmand menu. Prijs-kwaliteit is dit het zeker waard om te proberen. De porties waren zeker voldoende en echt lekker. Als we een dessert mogen aanraden, dan is het zeker de chocolademouse ‘Dulcey’, het dessert was hemels, het is totaal niet zwaar, en je vind er een kleine toets van karamel in terug. Topper!

Eigenaar en partner kwamen nog gezellig bijzitten bij de koffie. We werden zeer goed gesoigneerd ?
Brasserie Park Side is zeker een aanrader.

Zet deze zeker op de agenda bij een dagtrip naar Brussel!

#Foodspotted

Brasserie Park Side
Blijde Inkomstlaan 24
1000 Brussel
http://restoparkside.be/nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.