15 jaar jubileum menu bij Avant-Garde Van Groeninge* – Eindhoven (NL)

We kregen een uitnodiging in onze mailbox van Astrid en we waren zéér blij dat we uitgnodigd waren om het 15 jaar bestaan van Avant Garde van Groeninge* in Eindhoven te mogen meevieren.

Avant-Garde van Groeninge is geen onbekende voor ons. We zijn daar al 2 keer geweest en altijd heel tevreden geweest over het eten en de bediening.

We keken echt uit naar de perslunch want dan serveert patron-cuisinier Johan van Groeninge en zijn team de beste gerechten van de afgelopen 15 jaar van Avant-Garde met daarbij ook een aantal bijzondere bereidingswijze en tafelbereidingen.

We werden om 11u30 verwacht in het Philips Stadion van PSV in Eindhoven.
Parkeren is altijd makkelijk. Voor de deur zijn er parkeerplaatsen. Parkeren in de parkeergarage van PSV is ook mogelijk (na de maaltijd krijg je een uitrijkaart van het restaurant, altijd handig 🙂 )

Om in het restaurant te geraken moeten we de lift nemen om naar de 3de verdieping te gaan. Eens de deur van de lift open ging, stond Chantal, dochter van Johan, die ons kwam verwelkomen. Atlijd leuk om haar te zien, ze is altijd super vriendelijk 🙂

Onze eerste kennismaking met Astrid was dan ook een feit. We kennen Astrid al van de social media maar we hebben haar nog nooit gezien. Haar ontvangst was ook uiterst vriendelijk 🙂

We kregen de champagne die Avant-Garde uit het beginjaar serveerden.
Gosset 2002 Celbris Extra Brut

De fingerfoods kwamen in een reeks geserveerd.

Truffel van banaan, sereh en pinda

Macaron van parmezaan, zwarte knoflook en mosterblad

Matcha thee met bospeen en algen

Na de fingerfoods gaven chef Johan en Astrid een kleine speech en daarna mochten we aan tafel.

Eens aan tafel kregen we direct de eerste amuse.

Oester met kiwi en rijstwijn

Voor de volgende amuse kwam Johan en zijn rechterhand Aswin aan tafel om ons te laten zien hoe ze het volgende gerecht bereiden.

 

Tarwegras en ananas met flame grilled langoustine en pimpernel.
Prachtig om te zien hoe de langoustines werden gegrilled op de warme stenen. Daarna ging het deksel erop zodat het een beetje gerookt kon worden door het tarwegras voor nog meer smaak.

Na de geweldige amuses kregen we een rondleiding in de keuken. Chef Johan stelde fier zijn keuken voor. Fantastisch om te zien hoe ze hier werken. Ieder heeft zijn eigen taak en alles loopt hier heel vlot. De mannen aan de koude kant hebben een prachtig uitzicht. Ze kijken recht uit naar het stadion, zalig!

 

Na de rondleiding gingen we terug aan tafel om verder te kunnen genieten van de lunch.

Het eerste voorgerecht werd geserveerd.
Europese kreeft en kippenhuid met mango, rode peper, snijbonen en inktviskrokant. De sommelier van Avant-Garde schonk voor dit gerecht een duitse Weingut Müller-Catoir Riesling van 2015.

Het gerecht was lekker puur van smaak en de combinatie was uitstekend.

Verder gingen we met de coquille met ganzenlever en truffel met artisjok, asperge en basilicumcrème. Hierbij, uit een grote fles, een Cornarea Roero Arneis van 2013 uit Italië.

Dit gerecht was een schot in de roos. De combinatie van de coquille met de ganzenlever gingen zo goed samen.

Het volgende gerecht kan je niet overal krijgen. 1 van de specialiteiten van de chef.

Grietbot gepocheerd in kalfblaas met paerlgort, gezouten citroen afgewerkt met de jus van gevogelte en foelie. Hier schonk Maikel een mooie ‘Les Combes’ 1er Cru uit Saint-Aubin van 2014.

 

Op naar het hoofdgerecht, deze kreeg extra aandacht omdat deze toch wel een zéér klassieke bereiding heeft.

Ossenhaas in klei en hooi gegaard vergezeld met prei-spekragout, buikspek, wijngaardslak en parmaham. Chantal schonk bij dit fantastisch gerecht een mooie rode wijn, Brunello di Montalcino van 2011 uit Italië. Weer een prachtige wijn om van te genieten.

De klei werd gevuld met tijm, hooi, rozemarijn en natuurlijk de ossenhaas. Daarna werd de klei in de oven gezet voor 32 minuten op 180 graden, zodat alles mooi kon garen. De ossenhaas werd uit de klei gehaald en was klaar om op het bord gedresseerd te worden. De cuisson van het vlees was perfect. Op deze wijze hadden we ossenhaas nog nooit gegeten. Dit was echt top!

We sluiten deze geweldige jubileumlunch af met een top dessert. Zowel op visueel vlak als op smaakbeleving.

Rabarber en aardbeien met yoghurt, bergamot en dianthus. De laatste wijn werd dan ook ingeschonken. Een zéér lekkere mousserende rosé Bugey Cerdon uit Frankrijk

 

Na het jubileum menu konden we nog van een tas koffie met friandises genieten.

Het jubileum menu was uitstekend, we hebben echt genoten van al het lekkers en de gastvrijheid van het hele team.

Hierbij willen we graag Astrid nogmaals bedanken voor de uitnodiging, bedankt om ons deze kans te geven, en om van deze onvergetelijke ervaring te genieten.

Het jubileum menu is zéér aantrekkelijk geprijsd.
Een glas huisaperitief, een 5 gangen verrassingmenu, 5 begeleide wijnen, water, koffie of thee met friandises.

Deze kans mag je echt niet laten liggen, top eten, top wijnen, top service en een uniek locatie.

Och ja, we kregen ook nog een royale goodie bag mee met daarin pralines, kaviaar en een magazine. Super bedankt voor de vrijgevigheid!

#Foodspotted

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge
Frederiklaan 10D
5616 NH Eindhoven, Nederland
www.restaurantavantgarde.nl

One thought on “15 jaar jubileum menu bij Avant-Garde Van Groeninge* – Eindhoven (NL)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.