Restaurant Vinum & Sensum – Knokke

Gastredactie – #gaultmathias

Weekendje weg met de schoonouders, dus we gaan nog eens samen uitgebreid tafelen aan de kust. Vanvoor wijnbar, vanachter een restaurant met enkele tafels. De eigenaars , gewezen team achter Brasa, gaan met dit nieuwe concept hun plaats in Knokke, wat mij betreft, kunnen opeisen. Het relaas volgt hier.

We werken met vast marktmenu. Frisse gin tonic, met amuses op mooi keramiekwerk zetten de toon. Een alternatieve kijk op tomate-crevette : gelei, tomaat en een garnalenkopje. Verrassend maar vakwerk. Voorgerecht : koude, maar boterzachte asperges met lamsoor en zalmeitjes. Een meesterlijke salade. We vragen de kok de palin in’t groen over te slaan, en krijgen in twee schuitjes : een amuse van knapperige tuinboon, en heerlijk stuk rog met Lardo. Het hoofdgerecht is lam, met weer een ramsribbetje gelakt als overgang. Nadien toveren ze op 4 borden 4 bereidingen van lamsvlees op tafel : buikspek, lamsgehakt, lamszadel. We drinken er een Chianti Classico bij en zijn unaniem positief. Het dessert vormt altijd een laatste herinnering aan de avond, en is ook wederom geslaagd : aardbei, merengue en olijfolie roomijs (uniek, maar heerlijk). Mijn vriendin gaat voor een gevuld en klassiek kaasbordje. Er ligt één smeuig stukje op, en twee stukjes harde kaas.

De prijzen zijn zoals in Knokke niet goedkoop en sluiten aan bij beoogde opstap naar ster. Ik gun ze het van harte.

#Gaultmathias

Restaurant Vinum & Sensum
Leopoldlaan 162
8300 Knokke
https://www.vinumsensum.be/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.