Restaurant Njord – Zeebrugge

Gastredactie#gaultmathias

Vanuit mijn job in de Antwerpse haven heb ik een uitermate zwak voor ‘waterside’ restaurants, en we kiezen voor rooftop restaurant Njord. Aan de Zeebrugse rederskaai opende de West-Vlaamse horeca familie Dendooven op het dak van cruise gebouw deze zaak, terrassen en uitzichten over de terminals inclusief.

Op een zaterdagavond zit het afgeladen vol, wat al het beste doet vermoeden. We worden aan ruime tafel met uitzicht gezet, en door geroutineerde ober geholpen. Twee lekkere Nordlys-gins worden geschonken, een samenwerking van de familie Dendooven en stokerij de Moor, dus lokale terroir, en heerlijke zeese zilte toets.

Als voorgerecht een klassieke Garnaalkroket, perfecte korst en overvloedige vulling met garnalen.

Het begin kon slechter. Na kort overleg gaan we voor Luksus-zeevruchten schotel, hierop liggen genoeg oesters, garnalen, kreukels en wulken om tijdje door te gaan met King Krab, halve krab en een halve Canadese kreeft op bovenste plateau. Alles is voldoende en vers, enkel paar gamba voelen wat korrelig aan. Daarbij komt een flesje Pommery Brut om het af te maken. Al bij al top ervaring en volgens de regels van de kunst. Ook obers halen tijdig overschot aan afval en schalen af, waardoor de schotel routineus geledigd wordt.

We eindigen de avond met Moelleux en twee limbocello’s en gaan tevreden, en goedkoper dan gisteren, terug naar Knokke. Hier komen we graag terug.

#Gaultmathias

Restaurant Njord
Rederskaai 60/bus 701
8380 Brugge
www.njord.restaurant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.