Restaurant Grilleria Mas Brasa – Knokke

Gastredactie#gaultmathias

Eindelijk nog eens een weekendje weg met de vriendin. Net een week Midden-Oosten er op zitten dus met honger naar Belgische gastronomie met een lekker glas wijn. Onze favoriete Knokse brasserie (later meer) is gesloten dus we besluiten op vrijdagavond voor goed stuk rood vlees te gaan. We worden snel en vriendelijk aan reservatie geholpen in Grilleria Mas Brasa.

Het gaan om een spin-of restaurant van gekende sterrenzaak Cuines 33 vlakbij en moet Latin sferen oproepen en grill gerechten offrereren.  Het interieur is alvast geslaagd, en ondanks beetje te ‘marketing horeca’ zeer aangenaam. Een heel mooie centrale ijstoog met verse vis doet ook de Cevicheria binnen dit restaurant alle eer aan.

Na traditionele discussie over al dan niet een menu te nemen, besluiten we a la carte te gaan en delen we paar tapas gerechten, een signature Ceviche en uiteraard grill gerecht.

De tapas bestaan ondermeer uit een, naar mijn aanvoelen meer soep op brood dan krokante pan con tomate, maar mijn vriendin speelt dit gemakkelijk binnen. Daarbij wordt een ‘Indian Summer Gin’ met plezier gesloeberd, en ik kies voor een oerklassieke belgische pint, na een weekje afkicken.

De Ceviche is er één van de Classico-stempel (lavakruid, mais en granaatappel incluis) en de vis van de dag blijken rijkelijk gesneden snedes Sint Jacobsvruchten te zijn. Lekker, en ideaal te delen. We drinken hierbij een Spaanse Sierra Cantabria, ons gekend via onze eigen wijnhandel.

Het hoofdgerecht bestaat uit Hereford- en  Poolse Lende-, beide correct bleu gebakken zoals gevraagd. De Hereford, of het karakteristieke rood-witte koebeest uit Angelsaksiche landen, is mooi dooraderd maar niet zo als gedacht. Daarnaast is de chef iets te kwistig geweest met zijn pepermolen op het stuk waardoor bijna peperkorst op vlees zit. Unaniem wordt de iets duurdere Poolse lende als top beschouwd. Beetje opzoekwerk nadien leert dat Limousin-achtige Poolse Sirloin steak in 2017 nog wereldtitel ‘Best Steak of the World 2017’ opleverde. Het kon dus geen toeval zijn. Sla en frietjes zijn meer dan in orde, en de kruidenboter huisgemaakt en overvloedig.

Eindigen doe ik met de aangeraden ‘Pina Caramel’ :  lekker gekaremeliseerde ananas, met een ‘rum’ijs waar ik meer van verwachte. Ook de bijgevoegde ‘rijst’ is droog. Maar de ananas blijft top. We sluiten de avond met een koppeltje dat naast ons er niet in slaagde de menu deftig te lezen, en de keuken ten onrechte aanviel omwille van dressing op een carpaccio. We lachen even met de dienster om het voorval, en gaan tevreden naar huis. Ondanks Knokse prijzen (iets meer dan 3 cijfers per persoon), kom ik hier zeker nog eens terug: al zal het voornamelijk voor de steak zijn dan.

#Gaultmathias

Restaurant Grilleria Mas Brasa
Smedenstraat 57
8300 Knokke-Heist
www.masbrassa.be


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.